IMG_2914

Veilig en vertrouwd

IKC Het Zwanenbos is een vertrouwde en veilige plek voor je kind. Je zoon of dochter kan zich pas goed ontwikkelen als zij of zij zich veilig voelt, gezien wordt en met plezier naar school gaat.

Methode Vreedzame school

Binnen IKC Het Zwanenbos werken wij hard om samen een Vreedzame School te zijn, dit doen wij vanuit de visie en methode van de Vreedzame School. Vanuit deze visie zorgen wij voor een positief sociaal klimaat en leiden wij uw kind op tot een actieve en betrokken burger in de maatschappij. Hierbij zien wij de school als mini-maatschappij waarin de kinderen sociale vaardigheden aangeleerd krijgen en wat het betekent om onderdeel te zijn van een democratische maatschappij. Waarbij zij mogen oefenen binnen de school en hun stem meetelt in de gang van zaken binnen de school. Als mini-maatschappij hebben wij ook onze eigen grondwet, deze grondwet geldt voor iedereen die onze school bezoekt. Nieuwsgierig geworden naar onze grondwet? U kunt hem bekijken in de hal bij de hoofdingang!

De Vreedzame School is een programma voor de hele school, waarbij elke groep hetzelfde thema behandelt op het eigen niveau. Elk jaar komen er 6 thema’s aan bod. Over elk blok ontvangt u als ouder een nieuwsbrief en een kletskaart, zodat u samen met uw kind na kan praten over de belangrijke onderwerpen binnen de Vreedzame School. Onze kinderen opleiden tot actieve en betrokken burgers doen we namelijk samen!