Dinsdag 18 september 2018

Al vroeg gaat de wekker. Nog 1 keer checken of ik alles heb. Even kijken of de banden van de fiets nog hard zijn en of ik mijn knuffel niet ben vergeten.
De dag begint goed met een zonnetje en het is eigenlijk al best warm buiten.
Om 08:15 uur verzamelen we bij school. De medicijnen worden ingeleverd bij juf Cynthia, de bagage wordt neergezet bij de aanhanger zodat meester Jaap ze mee kan nemen en in de klas worden de laatste afspraken nogmaals doorgenomen.
Om 08:45 uur is het tijd om de fiets in de rij te zetten. Heel de school staat langs het pad om ons uit te zwaaien. Ook alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, tantes en ooms staan ons uit te zwaaien.
Tot vrijdag allemaal!
Om 08:55 uur zitten we dan op de fiets. De reis verloopt voorspoedig… tot na ongeveer een kwartier een klap te horen is halverwege de rij. Al snel zien we Ryan afstappen… een klapband zorg ervoor dat hij niet verder kan. Op een teken van juf Cynthia stoppen alle 38 kinderen en zorgt het bandenplakteam, bestaande uit juf Kim en meester Colin, ervoor dat Ryan met een volle band weer met ons mee kan.
Om 10:15 uur komen we aan in Drievliet. Het valt op dat het vrij druk is, een heleboel mensen hebben vandaag bedacht op schoolreisje te komen.
We verzamelen op een centrale plek, maken afspraken over geld, mobiele telefoons en alleen lopen in het park, waarna de kinderen lekker rond mogen lopen. Regelmatig komen ze vertellen wat ze allemaal hebben gedaan en vooral wat ze al hebben gekocht.
We hebben afgesproken dat iedereen zich om 12:30 uur komt melden. Op 3 kinderen na is iedereen op tijd. De andere 3 zijn een halve minuut te laat. Dat viel dus mee.
We maken even een korte afspraak over de tijd dat er weer verzamelt moet worden (stipt 15:00 uur, als je te laat bent, krijg je als eerst corvee) voor de reis richting het kamphuis en daarna mogen de kinderen weer verder het park in.
Ook nu komen er regelmatig verhalen over de Formule X, de Splash waar je “vet nat” uit komt en de Octopus waar je “mega misselijk” van wordt.
Om 15:00 uur verzamelen we. Al gelijk valt op dat de groep niet compleet is. We missen 11 kinderen! Een grote groep voor corvee dus vanavond.
Om 15:10 uur is de groep compleet en lopen we via de toiletten naar de fietsen.
Er is flink wat gezucht want “We moeten weer fietsen”.  Ook de meesters en juffen vinden het vreemd dat alle fietsen er nog staan en niet de ouders om ons heen en weer te pendelen. ;-) Er zit dus niets anders op dan toch weer op de fiets te stappen. Gelukkig is de kamplocatie niet zo ver.
De reis naar het kamphuis verloopt deze keer beter, hoewel meester Michael en meester Colin hebben bedacht dat ze hun groep kinderen wel een kilometer of 5 kunnen laten omfietsen door een afslag te missen. Gelukkig hebben we “Superjuf-Cynthia”, die de groep is komen redden, en kunnen we weer door.
Om 16:00 uur zijn we bij de kamplocatie. Na even een centraal praatje over de regels en het inleveren van de mobiele telefoons en fietssleutels, worden de slaapzalen ingericht tot ware paleisjes. Voor sommigen is het fijn dat er extra luchtbedden aanwezig zijn en ook de reservekussens blijken geen overbodige luxe.
Om 17:30 uur wordt het avondeten bezorgd: Bami, nasi, witte rijst, kip, tomaatjes, kroepoek. Voor elk wat wils.
Na het eten gaat de corveeploeg aan de slag en is er tijd om even te bellen met het thuisfront. Geen nieuws is goed nieuws, dus mocht u niets hebben gehoord: Het gaat echt goed!
Niet iedereen wil of kan bellen. Helemaal niet erg.
Daarna is er even vrije tijd. De meeste kinderen trekken hun onesie aan, haren van de jongens krijgen staartjes met de meest mooie, gekleurde elastiekjes en er wordt lekker gedanst op de Playlist van meester Michael.
Om 21:30 uur vertrekken we voor een wandeling het bos in. Het is al flink donker. En hoewel de meeste kinderen wel erg moe zijn, willen ze dit toch echt niet missen. Bepakt met zaklamp, lange haren in staarten en capuchon op voor uilen, vleermuizen en andere rondvliegende dieren lopen we de Delftse Hout in...
Tijdens de wandeling komen we er achter dat het in de Delftse Hout best donker is en dat er heel veel honden in het gebied lopen. Voordat we terug gaan komen juf Cynthia en meester Michael tot de conclusie dat zij 2 kinderen missen. Na 2 keer hertellen wordt de hulp van meester Jaap ingeschakeld en blijkt het aantal leerlingen toch te kloppen.
Bij het kamphuis schrikken meester Michael en juf Cynthia. De kampleiding is niet compleet terug gekeerd na de wandeling. Juf Kim ziet het ook en meester Colin snapt het ook niet. Waar is juf Mylène? Ook nu blijkt meester Jaap de reddende engel en verklaart dat zij al in het kamphuis is. Wat een spanning!
Na nog even wat drinken worden de tanden gepoetst, gaan de meiden douchen en worden de bedden opgezocht.
Om 01:15 uur is de eerste slaapkamer stil. Na een paar waarschuwingen moesten we in 1 van de jongensslaapkamers iemand apart leggen. Toen werd het ook daar stil en sliepen alle kinderen rond 02:45 uur en konden ook de meesters en juffen gaan slapen.

Wist u dat…

… Pepijn, Lucas, Nango en Rachel al bij de eerste bocht op de grond lagen?
… de verwondingen meevielen?
… Ryan na 15 minuten al een klapband had?
… dit het nieuwe kamprecord is?
… de Formule X in Drievliet ook wel de Onderstekop achtbaan wordt genoemd door Ania?
… Nour, Miliano en Djaiony de eerste keer te laat waren?
… Noah doorweekt was door de Splash?
… Nassim gespuugd heeft bij de Octopus?
… Dylano zei “Ik ga nooit meer in de Formule X!”?
… er iemand aan hem vroeg of hij nog een keer mee wilde?
… Dylano toen zei: “Oké!”
… hij het toch wel erg leuk vond?
… er al een paar stelletjes zijn?
… dit voor kamp al zo was?
… wij dit niet mogen delen?

Woensdag 19 september 2018
Om 07:00 uur horen we de eerste kinderen alweer zachtjes wakker worden en gaan de juffen en meesters eerst douchen en zorgen dat de spullen voor het ontbijt klaar staan. Daarna worden ook de andere kinderen wakker gemaakt en maakt iedereen zich klaar voor het ontbijt. Er is ook nu weer voor elk wat wils. Niemand gaat van tafel zonder goed gevulde buik. Tijdens het ontbijt vertelt juf Cynthia dat we vandaag heel de dag in de stad van Delft zullen zijn. Ook is er vrije tijd in het centrum. Hier hebben bijna alle kinderen al rekening mee gehouden en geld bewaard voor het lievelingsrestaurant van meester Michael. De andere kinderen maken een lunchpakketje klaar. Na de corvee en de douchebeurt voor de jongens, pakken we de rugtas en wandelen we naar Delft. Dit keer gaan we lopend naar het centrum. Na een klein kwartiertje zijn we er. Daar worden groepjes gemaakt en gaan deze groepjes om de beurt een fotospeurtocht, onder begeleiding van een juf of meester. Tijdens deze speurtocht heeft elke groep ook een paar opdrachten. Er moeten foto’s gemaakt worden: 1 waarop de kinderen een beroep uitbeelden, 1 waar de groep een hart vormt en 1 creatieve foto van de groep. Om 11:00 uur vertrekt de eerste groep en om de 5 minuten gaat de volgende groep weg. Om 12:06 uur komt groepje 1 op de rustplaats aan. We hebben afgesproken dat we eerst allemaal verzamelen en daarna gaan we vrij rondlopen. De groepen 2, 3, 4, 5 en 6 komen pas om 12:30 uur aan. Er blijken kinderen wat moeite te hebben met het volgen van de foto’s. Gelukkig is het goed gekomen en kan iedereen tijd doorbrengen in Delft. Natuurlijk niet zonder opdracht. Het grote ruilspel wordt tussendoor gespeeld. De kinderen mogen zelf een groepje vormen en een theezakje proberen om deze te ruilen voor iets wat meer waard is. Om 14:15 uur moeten de kinderen zich weer melden. Geen minuut te laat, de corvee moet nog worden verdeeld.
Gelukkig heeft iedereen hier wel van geleerd en meldt iedereen zich weer op tijd op de afgesproken plek.
Het tweede deel van de speurtocht is niet ver meer. Gelukkig maar, want de voeten van sommige kinderen hebben het zwaar.
De terugreis gaat goed en aangekomen bij het kamphuis hebben we allemaal weer wat kouds te drinken verdient. Na het drinken maken we kaarten waar we een stukje op schrijven, die meester Jaap op de post doen voor het thuisfront. 
Hierna hebben de kinderen vrije tijd. Sommigen zoeken even rust en gaan even liggen, anderen pakken buiten een bal en gaan een potje voetballen. Ook is er weer gelegenheid om even met het thuisfront te bellen, voor diegene die dat willen. (Nog steeds: Geen nieuws = goed nieuws!) Inmiddels arriveert meester Erwin ook en wordt warm onthaald door de kinderen.
Om 18:30 uur wordt het eten bezorgd: Patat, snacks, sausjes… Er wordt heerlijk gesmuld en na de patatjes kan er nog vla gegeten worden, voor wie dit lust.
Na het eten zorgt de corveeploeg voor een opgeruimde en schone zaal. Daniël geeft aan nog nooit te hebben afgewassen. Waar kan je dit nou beter leren dan op kamp? Samen met Jaimee zorgt hij ervoor dat de spullen weer netjes in de kast komen te staan.
Dan is het om 20:00 uur tijd voor een avondspel. De groep wordt verdeeld in 2 groepen. Een deel gaat mee met meester Erwin, juf Cynthia en juf Mylène om Levend Stratego te spelen. De andere kinderen gaan met meester Jaap, meester Colin en meester Michael mee om te gaan lasergamen. De groepen zijn fanatiek bij beide spelactiviteiten. Na ongeveer drie kwartier worden de groepen omgewisseld. De strijd onder de meesters en juffen is ook flink aanwezig. We kunnen goed zien dat meester Erwin en juf Cynthia niet opgeven. De hele avond zijn zij soms nog fanatieker dan de kinderen.
Om 21:30 uur zijn de winnaars bekend en gaan we terug naar het kampgebouw. Meester Colin heeft nog een spelactiviteit in petto: Minute to win it. Het gaat tussen het team van meester Jaap en het team van meester Erwin. Het team van meester Erwin begint met een flinke sprint maar meester Jaap komt nog goed terug. Uiteindelijk heeft het team van meester Erwin toch gewonnen.
De winnaars van de fotospeurtocht zijn de groepjes van meester Michael voor de foto van de beroepen, juf Kim voor de foto van het hart en meester Colin voor de creatieve foto.
Om 00:00 uur worden de slaapzalen opgezocht. Om 01:45 uur zijn de slaapzalen stil en horen we enkel nog het geluid van gesnurk.

Wist u dat…
… er in Delft erg veel Delfts Blauw is volgens Miliano?
… er wel veel beroepen uitgevoerd kunnen worden in een grote stad?
… Daniël nog nooit had afgewassen?
… Jaimee hem dit wel wilde leren?
… zij elkaar even “Lieve schat” noemde?
… we dit niet mochten vertellen?
… juffen en meesters ook graag willen eten?
… kinderen dit niet altijd begrijpen?
… zij dan toch echt even moeten wachten?
… je niet mag lopen tijdens het eten?
… dit ook best lastig is voor sommigen?
... Joaquin, Julia en Miliano hun dance-moves goed kunnen laten zien zodra zij muziek horen?
... Jayson als eerste alle spekjes met een rietje van het ene bakje in het andere bakje had gekregen?
... Sorosh heel goed appels kan stapelen?
... het best lastig is om een blikje fris op zijn kant te laten staan?
... iedereen elkaar goed heeft aangemoedigd?
… er steeds meer stelletjes ontstaan?
… wij niet verklappen wie dit zijn?
... meester Erwin best vals kan spelen bij Stratego?
... zijn groep daarom strafpunten kreeg?
... juf Cynthia hierdoor had gewonnen?

 

Donderdag 20 september 2018
Vanmorgen om 07:00 uur horen we in de jongensslaapzaal zacht gepraat. De juffen en meesters zijn de tafels gaan dekken en de kinderen worden op zeer kindvriendelijke, subtiele manier gewekt door de nieuwe geluidsinstallatie van school. Meester Erwin en juf Mylène hebben even getest hoe hard het volume kan… Nou, die kan vrij hard. De jongens uit de grote slaapkamer zijn teleurgesteld dat er daar geen muziek wordt gedraaid. We hebben afgesproken dat zij morgenochtend langer in bed blijven met hun ogen dicht, zodat ook zij met muziek gewekt worden.
Na een heerlijk ontbijt wordt de groep in tweeën gesplitst en gaan er 20 kinderen met meester Michael, meester Erwin en juf Mylène mee naar het Science Centre. De andere groep kinderen gaan met juf Cynthia een fotolijstje versieren en met meester Jaap en meester Colin nog een keer lasergamen. Zeer geconcentreerd gaan de kinderen te werk met de knutselactiviteit en buiten zijn de kinderen nog steeds erg fanatiek bij het lasergamen. Dit keer natuurlijk bij daglicht, zo is het toch anders dan gisteravond.
Tussen de middag eten we lekkere broodjes met knakworst, fruit, komkommerstukjes en nog meer lekkers.
Bij het Science Centre krijgen we een workshop DNA maken. 2 studenten van de TU Delft, Emma en Lodewijk, vertellen de kinderen wat DNA is, hoeveel DNA een mens in zijn lichaam heeft en zijn we daarna aan de slag gegaan om ons eigen DNA te bekijken. De kinderen hebben een mooi aandenken mee kunnen nemen, we gaan nog niet verklappen wat dit is.
Om 15:45 uur zijn we weer compleet op de kamplocatie en hebben de kinderen vrije tijd. De slaapkamers worden nog even netjes gemaakt want om ongeveer 18:00 uur komen de juffen en meesters van school langs met het heerlijke eten die alle ouders naar school hebben gebracht. Sommige ouders hebben voor hun kind een persoonlijk briefje op de maaltijd geplakt. De blije gezichtjes van de kinderen hebben we niet kunnen vastleggen op camera maar zijn onbetaalbaar!
De juffen en meesters krijgen een rondleiding door het pand en het buitenterrein waarna we aan tafel gaan om te smullen van al het lekkers. Van Turkse pizza’s tot pastasalades. Van cake tot vla. Er is voor elk wat wils. Dank jullie wel voor het verzorgen van een heerlijk buffet, papa’s en mama’s!
Na het eten ruimen we met z’n allen nog op, kan er nog even wat gespeeld worden en nemen we afscheid van de juffen en meesters van school.
Juf Cynthia neemt de kinderen mee naar de zitkuil. Ze vertelt dat we eerst even een lampion gaan knutselen waarna we een Glow-in-the-dark-speurtocht zullen doen. Door het volgen van Glow in the dark-sticks zullen de kinderen met hun lampion in groepjes door de Delftse Hout heen wandelen. “Een makkie!”, volgens sommige kinderen. “Ja, ja. De juffen en meesters van school zitten gewoon in het bos!”, zeggen anderen.
Het eerste groepje wordt door juf Cynthia weg gebracht naar het begin. Al snel blijkt dat sommigen gelijk hebben. De juffen en meesters hebben zich verstopt langs de route. Dit maakt het extra spannend in het donker. Zo spannend dat sommigen door angst hun lampion verloren zijn of terug gaan om uiteindelijk met juf Cynthia als laatste groep te lopen. Zo’n “makkie” is het dus niet.
Bij terugkomst blijkt dat niet iedereen het lampionstokje met lampje mee terug heeft genomen en er is zelfs een stokje gebroken. We hebben die groepjes dan ook even aangesproken dat het materiaal is wat wij hebben gekocht en wij dit erg jammer vinden. Hierna drinken en eten we allemaal nog lekker wat,zwaaien we de juffen en meesters uit en bedanken ze voor hun komst en liggen we om 00:30 uur in bed. Na ongeveer 15 minuten zijn alle slaapzalen stil. Op naar de laatste dag!

Wist u dat…
… wakker gemaakt worden met muziek niet door iedereen leuk gevonden werd?
… de kinderen de beat van de muziek soms extra konden voelen op hun luchtbed?
… de jongensslaapkamer baalde dat zij al wakker waren?
… zij een verzoek hebben ingediend om morgen ook wakker gemaakt te worden met muziek?
… zij hebben beloofd om morgen te blijven liggen totdat zij worden gewekt?
… de kinderen heel rustig kunnen knutselen?
… de mooiste creaties zijn gemaakt?
… wij nog niet vertellen wat dit is?
… Mohammed en Noah heel veel over DNA wisten?
… de zon en de aarde niet maar 20 km van elkaar af liggen?
… dit wel 150 miljoen kilometer is?
… wij heel veel DNA in ons lichaam hebben?
… wij hebben mogen spugen om DNA van onszelf te zien?
… DNA maken best nog ingewikkeld is?
… het museum van het Science Centre ook heel leuk en leerzaam was?
… het eten van de ouders heel lekker was?
… wij alle ouders graag willen bedanken hiervoor?
… sommige kinderen het echt te druk hebben om te bellen naar huis?
… dit helemaal niet erg is?
… het nog steeds heel goed gaat met iedereen?
… het best donker is vanaf 20:30 uur in de Delftse Hout?
… de glow-sticks heel mooi waren?
… de kinderen hard geschrokken zijn?
… Miliano het “saai” zou vinden?
… hij uiteindelijk met de laatste groep mee wilde lopen?
… dit helemaal niet erg is?
… Latoya het echt heel spannend vond?
… zij is getroost door Rachel?
… de dochter van juf Graziëlla werd herkend aan haar stoere ‘patta’s’?
… de kinderen en kampleiding dankbaar zijn voor de inzet van de collega’s?
… wij morgen een beetje mogen uitslapen?

Vrijdag 21 september
“Wakker worden, wakker worden, wakker worden, wakker worden…” Om 08:00 uur klinkt de stem van Jochem Myjer door het gebouw. Meester Jaap is aan de beurt om alle kinderen te wekken met de geluidsinstallatie. Na een kwartier zijn alle kinderen uit bed en krijgen ze de opdracht om aan te kleden en vast te beginnen met tassen inpakken. Vandaag is de laatste dag en aangezien de papa’s en mama’s niet hier zijn om te helpen inpakken, zullen we dit zelf moeten doen.
Het weer is inmiddels wel wat omgeslagen in vergelijking tot de andere dagen. Het heeft vannacht flink geregend en waait wat meer. Nu is het droog en het zonnetje komt zelfs door de grijze lucht heen.
Om 08:45 uur zijn alle kinderen verzameld en gaan we lopend naar de Ikea om te ontbijten. Onderweg hebben we veel bekijks. Het is ook een enorm lange rij iedere keer, 40 kinderen en 7 personen leiding.
Bij de Ikea hebben we een hele lange tafel en nog 2 4-persoons tafeltjes. Per groepje mogen de kinderen langs het buffet lopen en krijgen ze een beker om thee of water mee te halen. Er wordt heerlijk gesmuld van het ontbijt, de buikjes worden goed gevuld. Na nog een tweede kopje thee of water gaan we weer terug naar het kamphuis om de laatste spullen in te pakken en het gebouw schoon te maken. Iedereen helpt mee. Als iemand klaar is met zijn spullen inpakken, kom je een lunchpakketje maken, kies je een stuk fruit, een reep en een flesje water uit, stopt dit in je rugtas en ga je helpen met vegen, vuilnis verzamelen, afwassen, dweilen… er zijn genoeg taakjes om te zorgen dat het kamphuis weer netjes en schoon achtergelaten wordt.
Om 12:30 uur stappen we op de fiets. We gaan naar ’t Karrewiel. Hier eten we buiten onze lunch, waarna we gaan bowlen. Iedereen is fanatiek. Op alle 7 banen wordt goed gespeeld. Iedereen heeft het naar zijn of haar zin. Tussendoor kunnen de kinderen een muntje komen halen waar zij iets te drinken mee kunnen halen aan de bar. Van cola tot ijsthee en zelfs warme chocomelk met slagroom komen voorbij. Een heerlijke verwennerij tussen het bowlen door.
Om 14:00 uur is de tijd voorbij en maken we ons klaar om weer op de fiets te stappen voor de laatste halte: We gaan terug naar school.
Het weer is nog steeds goed, de zon is helemaal door en de temperatuur is goed hoewel het wel harder is gaan waaien.
We horen niemand mopperen. Bij het laatste stuk fietsen we door het Balijbos en hier blijkt voor sommige kinderen herkenning: We zijn er bijna. De groep blijft goed bij elkaar fietsen, er zijn geen lekke banden en ook een plaspauze is niet meer nodig. Zo komen we om 15:20 uur op school aan, waar ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, broertjes en zusjes ons hartelijk verwelkomen. We verzamelen nog even in de aula, de kinderen drinken nog even iets, pakken hun bagage, halen hun mobiele telefoon op en zeggen de juffen en meesters gedag. Het weekend begint en duurt zelfs voor de kinderen een dagje langer doordat we maandag studiedag hebben. We zien jullie dinsdag dus weer op school. Slaap lekker, allemaal. Lekker uitrusten!
Het was een top kampweek!

Wist u dat…
… sommige kinderen dwars door de wekdienst van meester Jaap doorsliepen?
… sommige kinderen de voorkeur geven aan wekken met flinke beat in de muziek?
… wij dit graag aan alle ouders doorgeven?
… dit een waardevolle tip kan zijn?
… de kinderen echt goed zelf hun spullen kunnen inpakken?
… zij hulp aan elkaar vragen?
… wij dit heel knap en fijn vinden?
… er soms gekke dingen onder de spullen lagen?
… dit vooral bestond uit drop of chips?
… het kamphuis bijna schoner was dan toen we kwamen?
… ondanks de vermoeidheid we niemand hebben horen mopperen?
… Sorosh tijdens het ontbijt dacht dat hij wel frisdrank mocht kiezen?
… dit niet de bedoeling was?
… hij het niet eens lekker vond?
… Lucas in 1 keer een ei in zijn mond kan stoppen?
… zijn mond niet meer dicht kon tijdens het kauwen?
… hij het daarna nog een keer probeerde met zijn croissant?
… dit niet de bedoeling is in een restaurant?
… de broodjes van Ikea echt lekker zijn?
… we complimenten kregen van bezoekers dat de kinderen zich zo goed hebben gedragen?
… wij dit ook tegen de kinderen hebben gezegd?
... Senna dacht dat zijn fietssleutel nog in zijn broekzak zat, die in zijn koffer zat?
... deze al onderweg was naar school?
... zijn moeder een reservesleutel naar school heeft gebracht?
... hij achteraf zijn sleutel toch had ingeleverd en deze gewoon in de bak met sleutels zat?
... hij zijn moeder zou gaan bedanken voor het brengen van zijn reservesleutel?
… het fietsen naar het Karrewiel een kort stukje was?
… Julia,  Sorosh en Noah heel goed zijn in bowlen?
… Nour een paar keer bijna Strike heeft gegooid?
… dit Leonie ook bijna is gelukt?
… Shevoneese en Amy D. stille genieters zijn?
… de vermoeidheid goed zichtbaar was?
… Jim genoot van zijn ijsthee?
… Pepijn aangaf dat hij een klein beetje moe was?
… hij het wel heel leuk heeft gehad?
... juf Mylène Jaydah en Djaiony aan het eind van de week nog niet uit elkaar kan houden?
... zij "Jaydjony" zegt als ze het niet weet?
... zij hier steeds om moeten lachen?
… er een nieuw record is verbroken?
… wij een slingerweg naar de brug over de A12 in 1 keer hebben kunnen fietsen zonder te stoppen?
… dit heel knap is van de kinderen?
… Gianne riep dat ze dood ging op dat stuk?
... dit gelukkig niet is gebeurd?
… wij benieuwd zijn naar hoe snel de kinderen in slaap zijn gevallen?… wij enorm trots zijn op deze groep?
… wij iedereen dinsdag weer zien?
… wij terugkijken op een topweek?
… wij jullie willen bedanken voor het vertrouwen in ons?
… wij foto’s en filmpjes van het uitzwaaien en terug komen van ouders/opa’s/oma’s graag ontvangen op het mailadres administratie.zwanenbos@opoz.nl?
… de foto’s snel zullen volgen?
… wij nu eerst flink gaan uitrusten?

Snel naar