Zangexpress

Vorige week is juf Hille van Zangexpress weer bij ons in de klas geweest.

Een aantal kinderen mochten oefenen op de Djembe. Het is duidelijk dat alle kinderen er veel plezier aan beleefde. Al met al was het een super leuke les.
De foto's zijn te vinden in het fotoalbum van onze klas.


Technieklessen

Elke week hebben wij techniekles, wij proberen van alles uit.

De laatste opdracht was maak een kettingreactie. De opdracht is goed gelukt, het was leuke en zeer leerzaam. Foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.


Techniek

Elke maandag hebben wij een techniek-les. Wij bouwen de leukste dingen en testen deze dan ook uit. Wij hebben bruggen van papier gebouwd, een auto gemaakt die werd aangedreven door een ballon of door elastieken. Wij hebben ook een kubus gebouwd van bamboe en deze in de rekenles over inhouden gebruikt. De les drijven/zinken was erg interessant hoe maak je een bootje of een bakje dat kan blijven drijven met een groot aantal stenen erop. Het groepje van Joy, Imtiaaz en Jessica heeft gewonnen, het doosje kon 36 stenen dragen.
              

Verkeer
Dit is het jaar van het verkeersexamen, dat toetst of een kind de verkeersregels kent en al fietsend kan toepassen. Als zij slagen krijgen zij een verkeersdiploma van VVN.
Dit schooljaar werken wij met een nieuwe verkeersmethode Wijzer! Verkeer. Er zijn theorielessen en er zijn praktijklessen.Op maandag 5 november hebben wij een praktijkles uitgevoerd op het schoolplein. Wij zijn een stuk vaardiger geworden!

     

Snel naar