Welkom in groep 6 van Juf Sonia

Juf Sonia staat op de maandag tot en met vrijdag voor de klas.
In groep 6 gaat uw kind verder met de lesstof waar groep 5 is geëindigd. Aan het eind van groep 6 zult u merken dat uw kind echt bij de grote kinderen van de basisschool hoort.

Daarvoor wordt er meer aandacht besteed aan onder meer sociaal-emotionele ontwikkeling, taal, spelling en lezen en wereldoriëntatie en techniek. Het bewegingsonderwijs en creatieve ontwikkeling behoort ook tot schoolvakken op school. Bewegingsonderwijs is goed voor de conditie en gezondheid van de leerlingen op school. Bij de lessen van bewegingsonderwijs speelt samenwerking een grote rol. Sportief en eerlijk spelen wordt gestimuleerd.

In groep 6 bereiden de leerlingen zich voor een boekbespreking. Er wordt gewerkt met lapbooks en ook wordt er een presentatie gehouden voor de groep.

Informatie voor ouders over het rekenonderwijs.
Wat leert uw kind met Alles Telt voor groep 6? U kunt op www.allestelt.nl beknopt vinden wat een kind op school leert met Alles Telt. Per jaargroep en per blok worden de onderwerpen beschreven die in deze periode aan bod komen. Daarbij worden opgaven als voorbeeld gegeven. Op www.allestelt.nl staan ook tips voor ouders die thuis met hun kind willen rekenen. Er wordt een aantal suggesties en spelletjes voor thuis gegeven, om de rekenvaardigheid van hun kind te stimuleren.

Kortom: uw kind gaat ontdekken dat leren een makkie is. Leren en spelen in groep 6 is leuk om te ervaren. Veel leerplezier in groep 6!

Snel naar