Schrijfdans

1x per week maken we gebruik van schrijfdans. Bewegen op muziek met ons lichaam, met wasco, met scheerschuim, met verf, met krijt of andere voorwerpen. Heerlijk om te doen en het resultaat mag er wezen.

 

Gym

2x in de week zijn we te vinden in het speellokaal naast onze klas. Hier spelen we met klein materiaal (ballen, hoepels, pittenzakken, blokken, enz.), doen we spellen of gebruiken we het grote materiaal om te klimmen en te klauteren.

 

Buitenspelen

Als het weer het toelaat zijn we 2 tot 3x per dag buiten. Dan spelen we op ons eigen plein met de karren, steppen, stelten en het zandbakmateriaal of we zijn te vinden bij de boot, het bovenbouwplein of het plein van de instroomgroep.

 

Samenwerken

Regelmatig doen we een activiteit, die we samen met een maatje moeten doen. Tijdens het thema kleding hebben we samen een woord-web getekend  met alle kledingstukken, die we konden bedenken.

 

Kleding
Deze maand hebben we ons bezig gehouden met allerlei soorten kleding. In de gang hadden we een kledingwinkel om in te spelen en geld om mee te betalen. Op verschillende manieren hebben kleding getekend en geknutseld. Tevens hebben we ontdekt welke schoenen in welke schoenendoos past.


Bouwen

Zelf een bouwwerk bedenken en bouwen met een voorbeeld: beide wordt gedaan in onze groep.

lente (maart 2019)

Deze periode hebben we veel geleerd over bloemen, dieren in de wei en hoe worden planten groot. We zijn ook op bezoek geweest bij de kinderboerderij en op school hadden we een mini-kinderboerderij om in te spelen.

 

reis om de wereld: Egypte (april 2019)

Het grote schoolproject had dit jaar als thema: Reis om de wereld en wij gingen op reis naar Egypte. We hebben de Nijl en de woestijn gemaakt met schrijfdans, we hebben leren schrijven met hiërogliefen, we hebben de speciale kraag van de farao beplakt en hebben stroken gemeten om een piramide te kunnen plakken. Tijdens het open huis kon je zelf een mummie worden door doeken om je heen te wikkelen.

 

voorstelling CKC

1x per jaar is er een voorstelling van het CKC op school en deze keer was het een dansvoorstelling. Tijdens deze voorstelling werd er niet gesproken, maar toch wisten we door de muziek en het dansen waar de voorstelling over ging.

 

onze tafels en stoelen worden vervangen (febr 2019)

Onze school was deze keer aan de beurt om de tafels, stoelen en kasten te vervangen. De dag voor de voorjaarsvakantie hebben we de klas leeggeruimd en hebben we als in de bioscoop gekeken naar het opruimen van alles door een vrachtwagen.

 

spelen met de regenplassen

De zon hoeft niet te schijnen om buiten te kunnen spelen. Vandaag heeft groep 2 gebruik gemaakt van de grote regenplassen op het plein en heeft er bootjes in laten varen.

 

Snel naar