Schrijfdans

1x per week maken we gebruik van schrijfdans. Bewegen op muziek met ons lichaam, met wasco, met scheerschuim, met verf, met krijt of andere voorwerpen. Heerlijk om te doen en het resultaat mag er wezen.

 

Gym

2x in de week zijn we te vinden in het speellokaal naast onze klas. Hier spelen we met klein materiaal (ballen, hoepels, pittenzakken, blokken, enz.), doen we spellen of gebruiken we het grote materiaal om te klimmen en te klauteren.

 

Buitenspelen

Als het weer het toelaat zijn we 2 tot 3x per dag buiten. Dan spelen we op ons eigen plein met de karren, steppen, stelten en het zandbakmateriaal of we zijn te vinden bij de boot, het bovenbouwplein of het plein van de instroomgroep.

 

Samenwerken

Regelmatig doen we een activiteit, die we samen met een maatje moeten doen. Tijdens het thema kleding hebben we samen een woord-web getekend  met alle kledingstukken, die we konden bedenken.

 

Kleding <span style="font-family: &quot;Verdana&quot;,sans-serif">(feb 2019)

<span style="font-size:11.0pt;line-height:107%;font-family:&quot;Verdana&quot;,sans-serif; mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family: &quot;Times New Roman&quot;;mso-bidi-theme-font:minor-bidi;mso-ansi-language:NL; mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">Deze maand hebben we ons bezig gehouden met allerlei soorten kleding. In de gang hadden we een kledingwinkel om in te spelen en geld om mee te betalen. Op verschillende manieren hebben kleding getekend en geknutseld. Tevens hebben we ontdekt welke schoenen in welke schoenendoos past.

Bouwen

Zelf een bouwwerk bedenken en bouwen met een voorbeeld: beide wordt gedaan in onze groep.


Ziek en gezond
 (jan 2019)

Tijdens dit project kon je op bezoek bij de dokter en daarna gelijk je medicijnen ophalen bij de apotheek.


Spelen in de sneeuw
 (jan 2019)

Het was van korte duur, maar we hebben heerlijk genoten van de sneeuw. Groep 2 is tot de ontdekking gekomen, dat je van sneeuw ook taartjes kunt maken.

 

Sinterklaas (nov-dec 2018)

In deze gezellige periode is er veel gespeeld en geknutseld. 


Herfst (okt-nov 2018)

In de tuin op zoek naar “kriebelbeestjes” (insecten). Boomstronken werden opzij gerold en met vergrootglaasjes werden de beestjes eens goed bekeken.

Kinderboekenweek (okt 2018)

Samen met een maatje uit groep 8 hebben we naar boeken gespeurd in de bibliotheek. Beide groepen vonden het erg gezellig om te doen.

Snel naar